HTML

The Hypocrite Report

Minden, ami zene, magyar, tv vagy éppen geekség. Politikai hovatartozás és korrektség nélkül.

Blogroll

Feed

Írj nekünk!

Közös címünk:
thehypocritereport kígyó dzsímél pötty com

Vagy személyesen a nicknevünk és a fenti mailszolgáltató párosításával.

Linkmegosztás Shareaholic-kal

2009.08.15. 23:38 :: Bruzsy



Tegyük fel, hogy böngészés közben egy érdekes oldalra, blogposztra bukkansz, és ezt minél gyorsabban meg akarod osztani másokkal is, anélkül, hogy a linkkel kéne törődnöd. Ráadásul ha Twitteren akarsz valamit elküldeni, még bajlódnod kell az URL rövidítő szolgáltatásokkal is, különben elég nehezen férsz bele 140 karakterbe.

A megoldáshoz való ötletet egy Firefox addonból, a Shareaholicból lestem el, ami nem kisebb dologra vállalkozik, mint hogy automatikusan kitölti neked az üzenetet a megfelelő oldalon egy rövidített URL-lel, és neked nincs más dolgod, mint elküldened. Jól hangzik, mi? A Shareaholic Firefox projektként indult, de az ötletet kiterjesztették más böngészőkre is, bookmarklet formájában. Jelenleg több nagyobb szolgáltatót (pl. Facebook, Twitter, Delicious, Digg, StumbleUpon, MySpace, Google Bookmarks, tumblr) is támogat, a bookmarkletet azonban csak az Opera Személyes sávján lehet könnyedén használni. Így azt átdolgozva gyártottam egy egyéni gombot hozzá, amivel lényegében bárhová elhelyezhetjük a Megosztás parancsot.

 

A gombot húzd ki a megfelelő helyre, nyomj egy OK-t. Ezután klikkelj rá, válaszd ki a szolgáltatást, ahol meg szeretnél osztani (figyelem, a szolgáltatásba be kell legyél jelentkezve a megosztáshoz), majd kérlek promotáld egy kicsit a posztot. Ennyi.

 

<- Twitter          Tartalom          IV. Flickr, Delicious, Digg ->

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hypocrites.blog.hu/api/trackback/id/tr981312135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása