HTML

The Hypocrite Report

Minden, ami zene, magyar, tv vagy éppen geekség. Politikai hovatartozás és korrektség nélkül.

Blogroll

Feed

Írj nekünk!

Közös címünk:
thehypocritereport kígyó dzsímél pötty com

Vagy személyesen a nicknevünk és a fenti mailszolgáltató párosításával.

Twitter

2009.08.15. 23:26 :: Bruzsy



  A Nagy Twitter Versenynek köszönhetően a Twitter is szép karriert futott be az elmúlt pár hónapban hazánkban. A komoly twitteresek általában már nem is a webes felületet, hanem az API-t kihasználó valamilyen más programot használnak a 140 karakteres üzenetek továbbításához, amelyek asztali számítógépeken elsősorban az Adobe Air környezetben futnak. Firefoxon népszerű még a Twitterfox kiterjesztés is, amely egy hasonló programot rejt el a böngészőben.

I. A Twitter elhelyezése az oldalsávon

  A Facebookhoz hasonlóan a Twitternek is létezik mobiltelefonokra optimalizált változata, amelyet megintcsak fel fogunk használni a panelre helyezésnél. Ez a mobilos verzió azonban tényleg nagyon fapados, még az egyes felhasználók avatarjainak megjelenítésére se alkalmas, cserébe könnyen és gyorsan átlátható, és üzenetírásra is használható.

1. Jelentkezz be a Twitter szolgáltatásba a http://twitter.com címen!

2. Mentsd el az oldalt a Facebooknál már ismertetett módon, figyelve a panelbe való behelyezésre.

3. Egyelőre a Twitter teljes verzióját látjuk az oldalsávban, de semmi probléma, görgessünk az oldal aljára, és ott állítsuk át a megjelenítést Mobile-ra a View Twitter In szöveg mellett.

Sajnos a frissítés itt se megoldható, így itt is manuálisan kell beállítani a periodikus frissítést.

II. A Twitter használata Opera Minialkalmazás segítségével

Twitterhez is létezik minialkalmazás, amely talán az egyik legjobb widget, amit Operához írtak. Nem csak a Twitter webes felületének összes funkcionalitásával bír, hanem még a komolyabb programok extra funkcióiból is átemel néhányat (például egy gomb segítségével retweetelni az üzenetet). Az egyetlen szépséghibája, hogy csak egy megadott számú tweetet jelenít meg, a többihez lapozni nem lehet, de ez már tényleg csak apróság. A Twitter Opera minialkalmazást innen töltheted le!



 

III. Twitterre írás az Opera címsorából

Ha nincs kedved mások tweetjeit olvasni, hanem éppen neked jutott eszedbe valamilyen bölcsesség, könnyen beküldheted twitterre az Opera address barjából is, egy saját kereső segítségével.

1. Lépj be a http://twitter.com oldalon a Twitter szolgáltatásba. Figyelem, mivel a twittert a panel miatt mobil nézetben használod, ezért a twitter főoldala is így fog megjelenni a számodra, de nem kell megijedni! A kereső ugyanúgy elkészíthető a mobilos verzióból is, mint a teljesből.

2. Nyomj egy jobb klikket a szövegmezőn, ahová a tweeteket írod, és válaszd a Kereső készítése gombot. Adj nevet a keresődnek, és adj hozzá valami rövid, tömör kulcsszót is, amit meg tudsz jegyezni. Ajánlom a t vagy a tw szavakat.



3. Amint végeztél, menj az Opera címsorába, és gépeld be az alábbi szöveget: "kulcsszó ezt az üzenetet az opera címsorából írtam", majd nyomj Entert. Az üzeneted rögtön megjelenik Twitteren, te pedig böngészhetsz tovább, anélkül, hogy bármilyen extra dolgot tettél volna.

 

<- I. Facebook          Tartalom          III. Linkmegosztás Shareaholic-kal ->
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hypocrites.blog.hu/api/trackback/id/tr251312107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása