HTML

The Hypocrite Report

Minden, ami zene, magyar, tv vagy éppen geekség. Politikai hovatartozás és korrektség nélkül.

Blogroll

Feed

Írj nekünk!

Közös címünk:
thehypocritereport kígyó dzsímél pötty com

Vagy személyesen a nicknevünk és a fenti mailszolgáltató párosításával.

Facebook

2009.08.15. 23:24 :: Bruzsy


 

 

A Facebook API-jához hozzáférő programok már jó ideje népszerűek, és az is jót tett nekik, hogy a közösségi hálózat idén tavasszal adatvédelemre hivatkozva teljesen lezárta az RSS feedjeit.

I. A Facebook állapot- és ismerősfrissítéseinek, üzeneteinek kezelése oldalpanelen keresztül

  A Facebooknak szerencsére létezik mobiltelefonokra butított verziója is, amely ugyan nem olyan szép mint a teljes oldal (bár ez relatív, engem speciel pont nem érdekel a kinézet, amíg minden használható). Ez a mobilverzió tökéletesen kihelyezhető az oldalsávra.

1. Jelentkezz be a Facebook profilodba a http://facebook.com címen.

2. Keresd fel a http://m.facebook.com oldalt, majd vedd fel a könyvjelzőid közé.



 

3. Adj neki nevet, majd a Részletek gomb megnyomása után pipáld ki a Mutassa a panelek között opciót. A címhez nem kell nyúlnod!

4. Mentsd el a könyvjelződet, és íme, máris kész az új panel, aranyos kis Facebook ikonnal jelölve magát.


Az eljárásnak két apró szépséghibája van csak: nem frissíti automatikusan a panelt, így ha állapotváltozás történik, nem látod rögtön. Ennek kiküszöbölésére tökéletes az Opera periodikus frissítés funkciója, amelyet a jobb klikkel hívhatsz elő, megadva a frissítési időközöket. Sajnos ez se végleges megoldás, hiszen a böngésző újraindításakor elfelejti a beállítást.

A másik hiányosság, az a Facebook chat szolgáltatása, amely ugyancsak nincs benne a mobilos verzióban. Szerencsére a chat ugyanilyen könnyedén kihelyezhető egy panelra, az alábbi módon.

1. Győződj meg róla, hogy bejelentkezve maradtál a Facebookba!

2. Nyisd meg a http://www.facebook.com/presence/popout.php címet, majd a fent leírt módon csinálj belőle is új könyvjelzőt. Ne felejtsd el bepipálni a Panelbe mentés beállítást.

3. A Facebook chat is megjelent a panelen, nem ugyanolyan szép, Facebook faviconnal, de ugyanolyan könnyen és gyorsan használható módon.


 

Ezeknek a paneleknek köszönhetően a Facebook majdnem minden alapvető szolgáltatása használhatóvá válik egyetlen kattintással.

 

II. A Facebook használata Opera Minialkalmazás segítségével

A Facebook elérésének másik egyszerű módja a Facebook minialkalmazás, amelyet innen tölthetsz le. A kezelése egyszerű, és jóval szebben is néz ki a mobilos társánál, ugyanakkor funkcionalitása rendkívül csekély, ezért én inkább az előző verziót ajánlom. De azért lehet próbálkozni, az alapvető műveletekre ez is tökéletes.

 

 

 

Tartalom          II. Twitter ->
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hypocrites.blog.hu/api/trackback/id/tr711312104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása